Merrell

Merrell er et amerikansk firma der laver fodtøj til aktivitet og fritidsbrug. Merrell laver blandt andet rigtig fine sandaler og Merrell laver også de superlette Barfods løbesko. Vælger du enten sko eller sandaler fra Merrell er du sikker på god pasfor og høj komfort.

Starten på Merrell

Merrell hedder Merrell efte den ene af de tre grundlæggere af succesfulde sko- og støvlevirksomhed, Randy J. Merrell. Men selvom virksomheden er grundlagt i 1981 og opkaldt efter ham, så er sandheden at hr. Merrell selv, kun var med i Merrell eventyret frem til 1986, hvor han vendte tilbage til sin tidligere profession, hvor han lavede skræddersyede vandrestøvler - en disciplin han var meget berømmet for. Randy J Merrells berømmelse var også medvirkende årsag til at virksomheden blev opkaldt efter netop Merrell selv.

Fra skistøvler til vandrestøvler

Foruden Randy J. Merrell blev Merrell eventyret startet af to tidligere ledere fra skiudstyrsproducenten Rossignol. De to hed Clark Matis og John Schweizer og det hele startede med, at de blev enige om at deres ideer til high-performance vandrestøvler var for gode, til at blive liggende i ide-skuffen. Sammen med Randy J. Merrell startede de op. Allerede 5 år senere, ved Merrells udtrædelse, havde de solgt 25.000 par Merrell sko og støvler og eventyret var først lige begyndt. I 1990 var de 25.000 par vokset til 300.00 par og op gennem 1990erne blev virksomheden købt og solgt et par gange og store dele af produktionen flyttede til Asien, men virksomhedens succes voksende konstant.

Nøglen til Merrells succes

Nøglen til Merrells succes skal findes i konstant innovation, en kompromisløs indstilling til kvaliteten af det enkelte produkt og designs, som er tilpasset brugeren såvel som omgivelserne. Denne indstilling har båret Merrell frem gennem mere end 30 år. I 2010 omsatte Merrell for 500 millioner dollars, så de to ledere havde ret i, at deres ide var for god til skuffen.