Guide til valg af Fjällräven bukser

Fjällräven producerer bukser i mange forskellige materialer, alt efter hvilket formål de er udviklet til. De arbejder med fire kategorier som er følgende:

- Trekking- og friluftsbukser (Trekking)
- Rejsebukser (Travel)
- Vandre- og arbejdsbukser (G-1000 Hybrid)
- Hverdagsbukser (Everyday Outdoor)

Herunder vil vi forsøge at forklare en smule om materialerne samt produkterne i de forskellige kategorier.

Trekking

I den første kategori finder man de mest slidstærke bukser. Mange af dem er lavet i G-1000 materialet, som giver en super høj slidstyrke og som kan imprægneres og tilpasses til det miljø hvori de skal bruges. Bukserne er lavet i G-1000 materialet, som består af 65% polyester og 35% bomuld. Vævningen er så tæt at den holder sol, vind og myg ude, og så har materialet fået en voks behandling, der gør det smuds- og vandafvisende. Ønsker man en høj åndbarhed kan man vaske bukserne og dermed også voksen ud, hvilket er lækkert om sommeren. Skal man derimod bruge bukserne, når det er vådt og fugtigt, kan man vokse dem og gøre dem mere vandafvisende. Denne metode giver også mulighed for at imprægnere bukserne på bestemte områder eks. bagpå og på knæene, hvor man oftere er i kontakt med fugtige overflader.

I Trekking kategorien finder du klassikkerne Vidda, Greenland og Iceland Trousers, som alle er super anvendelige til en tur i skoven eller på fjeldet. Derudover producerer Fjällräven også bukser med en vandtæt membran som holder regn og sne ude. Dette gælder f.eks. Vidda Pro Hydratic Trousers.

Vidda Trousers
Vidda Trousers W
Vidda Pro Trousers
Vidda Pro Hydratic Trousers

I Trekking serien findes der også modeller til børn både i en alm. G-1000 udgave samt i en foret version.

Vidda Trousers Kids
Vidda Padded Trousers Kids

Travel

I denne kategori finder man de bukser som er super velegnet til rejser under varme himmelstrøg også kaldet MT/Micro Travel. MT materialet består af 73% polyamid og 27% bomuld, hvilket gør dem bløde og behagelige. De er super lette, giver UV beskyttelse med hvad der svarer til 50+ og fylder ikke meget i oppakningen. Derudover er de næsten krølfri, super åndbare og virkelig hurtigtørrende, hvilket er fantastisk når man er af sted på tur. Bukser i denne kategori er alle velegnet til en tur på Caminoen eller til at vandre rundt i Katmandu's gader. Mange bruger dem også som en behagelig fritidsbuks.

Klassikerne i MT kategorien er Sipora, som kan lynes af til shorts eller capri. Det kunne også være Karl MT Trousers som laves både med og uden zip off. Karl laves også til damerne og hedder bare Karla i stedet for.

Sipora findes via dette link:
Sipora MT og MT Lady Trousers


Karl & Karla via dette link:
Karl og Karla MT Trousers

G-1000 Hybrid

I denne kategori finder man, de tekniske vandrebukser, hvor man har kombineret det traditionelle G-1000 materiale med det strækbare og funktionelle stræk materiale. I disse busker får man slidstyrken i bag og på knæ og bevægelsesfriheden med strækpaneler de andre steder. I denne kategori finder man Keb Trousers og Abisko Trousers, som alle er perfekte til vandring, alpine topture, spejder eller arbejdsbrug.

Keb Trousers og Keb Trousers Women
Abisko Trousers

Everyday Outdoor

Disse bukser er lavet til almindelig hverdagsbrug. De er lavet G-1000 Silent materialet, som er en blødere og mere lydløs udgave af den klassiske G-1000. Normalvis er der færre detaljer på disse modeller, end der vil være i de øvrige kategorier. Det kunne eks. være færre lommer. Pasformen er også mere inspireret af almindelige jeans. Everyday Outdoor bukser kunne være Greenland Jeans, Nils eller Nilla Trousers.

Greenland Jeans
Nils Trousers
Nilla Trousers


Lær mere...

Har du lyst til at se mere, så finder du her en lille video, som forklarer om G-1000 materialet og dets historie.

og her finder du en video som forklarer mere om grønlandsvoksen samt hvordan den bruges på G-1000 beklædning.

Hele vores Fjällräven sortiment

Er du blevet varm på Fjällräven lige som os, så kan du se hele vores store Fjällräven sortiment her!