Pakkeliste til havkajaktur

Pakkeliste til havkajaktur

Beklædning på vandet

Sommer beklædning

Det enkle valg til de varme dage, eller som supplement på kolde dage, er Kokatat Neozip Jane og Kokatat Neozip John et oplagt valg. 
Inderst anbefaler vi en syntetisk svedtransporterende undertøj, så som Brynje. Brynje er en syntetisk net undertrøje med høj svedtransport, god varme reguelring, er hurtigt tørende og let. Ud over brynjen er det oplagt at tage en uldundertrøje fra Icebreaker. Icebreaker laver tøj i høj kvalitet i det lækre Merino uld. Alt efter vejret og vand temperaturen kan det være en god idé med en tykkere uldtrøje Derfor findes icebreaker i 3 tykkelser: den tynde 150g til sommer roturen, den mellem tykke 200g til sensommer og koldere dage på vandet og den tykke 260g til de kolde dage sidst på sæsonen samt vinter turen

Et andet populært valg til inder/mellem lag er Kokatat´s Suncore og Neocore serier. Suncore serien er åndbar og har UPF 30+, der gør den til et ideelt valg på varme sommer dage. Neocore Serien er lavet i 4 vejs stretch 0,5mm neopren med polyester frotte på indersiden. God til øvelser og blæsende dage på vandet.  
Yderst er en vind og vandtæt rojakke. Det vigtige i valg af din næste rojakke, er hvad den primært skal bruges til. Skal du ro lange ture er det vigtigt med høj åndbarhed og komfort. Dette fås blandt andet i Kokatat Pullover GTX Anorak. Skal du derimod lave massere af øvelser, redninger og rul er vandtæthed og bevægelsesfrihed vigtige at have for øje. Det for du i Kokatat Blast. Denne kortærmede rojakke har tæt sidenede neopren mancheter i hals og ærmegab for at holde vand ude. Selv når du ligger med hovedet ned af. 

Vinter beklædning

Inderst er det igen Brynjen der vinder. Den enkle og svedtransporterende netundertrøje giver god isolering mod vinterkulden. Mellemlaget bør være i uld, da uld også varmer selv om det bliver vådt. I vinter sæsonen anbefaler vi Icebreaker uldundertrøjer i enten den mellem tykke 200g til sensommer og koldere dage på vandet eller den tykke 260g til de kolde dage sidst på sæsonen samt vinter turen.
Det er om vinteren også nødvendigt med beklædning på benene. Her anbefaler vi, ligesom på overkroppen, Brynje inderst og icebreaker lange underbukser uden på. Alternativt til seperat uldundertøj fås også dette onepice suit fra Icebreaker. Et par varme sokker er lige så vigtigt. Et godt eksempel er Mountaineer Mid Calf fra Icebreaker i uldfrotte. 
Yderst bør du i vinter sæsonen udelukkende have tørdragt på. En tørdragt er det sikreste og varmeste du kan iklæde dig til din vinter rotur. 
Kokatat laver disse to modeller.
 Hydrus Swift Entry Drysuit W. Dropseat der er det pris bevidste valg. Med latex mancheter i hals og håndled samt kraftig vandtæt lynlås holder denne dragt dig tør på din tur. Både dame og herre dragter bliver lavet med EasyAccess til når naturen kalder. 
Meridian W. Relife Zipp & Sock er lavet med neopren beskyttelse over både hals og håndleds mancheter samt lynlåsen. Denne tørdragt bliver også lavet med dobbelfals, sådan at spraydecket passer op imellem 2 lag af dragten. 

Sikkerhed/svømmevest

Lige så vigtig som den rette påklædning er det rigtige valg af svømmevest. Der er et stort udvalg og det kan være svært at finde skidt fra kanel. 
Her i butikken er vi glade for Kokatat´s svømmeveste. Der er mange forskellige at vælge i mellem, 

 

 

Veligeholdese af kajak beklædning og udstyr. 

Husk altid at skylle alt dit udstyr og tøj når du har været på vandet. Salt og sand kan aflagre sig i tøj og udstyr og med tiden ødelægge det. 

Gældende for begge dragte er veligeholdesen. Husk at smøre lynlåssen med Ziptech og sprøjte latex mancheterne med silikone. Så vil din tørdragt holde meget længere. 

Udstyr på land