Pakkeliste til Kilimanjaro

BASISUDSTYR

Rygsæk/Duffelbag

Til selve rejsen er det godt med håndterbar bagage. Du kan vælge en en stor rygsæk. Dette giver fleksibilitet og god bærekomfort. Man kan også vælge en Duffel Bag, som fås i forskellige størrelser, alt efter hvor meget du vil have med og gider bære. Fordelen ved denne er at du har bedre overblik over bagagen.

Vandtætte poser

Det er en stor fordel at pakke alle vigtige ting såsom tøj, kamera, sovepose mm. i vandtætte poser, især hvis din rygsæk/bagage ikke er vandtæt. Selv om det er Afrika, kan det blive dårligt vejr, og vådt udstyr kan være fatalt i højderne. Brug Drysacks i de størrelser, der passe til dine ting.

Sovepose

Vælg en sovepose der går ned til minus 10 - 15 grader. Det er koldt på bjerget og du får brug for god varme efter en lang dag. Husk også at medbringe en lagenpose. Vi anbefaler en af silke som er temperaturregulerende, let og giver ca. ekstra 6 grader i soveposen.

Dagturs rygsæk

Dette er rygsækken du skal gå med hver dag. Den skal derfor sidde godt og have plads til det, du ønsker at have med i løbet af dagen, såsom mad, vand, regntøj, kamera osv. Vælg Osprey Talon 11 eller talon 22, hvis det skal være let og minimalistisk eller Deuter Futura 22 eller Futura 28, hvis du vil have lidt mere plads. Her får du en rygsæk med et ventileret bæresystem, regnovertræk, gode rum og plads til vandblære.

Fodtøj

Du skal vælge en god vandrestøvle gerne i kraftig kvalitet. Den skal være gået til og have plads til 2 par sokker. Vi kan anbefale en god klassisk vandrestøvle som Meindl Island Pro MFS damemodel eller Meindl Island Pro MFS herremodel. Dette er en god vandrestøvle med vandtæt Gore-tex membran og ekstra stødabsorbering. Du kan også vælge Meindl Borneo damemodel eller Meindl Borneo herremodel, der er en fuld læder støvle med god komfort. Det kan også være rart at have et par sko eller sandaler med til når du kommer frem i lejren, og til brug før og efter bestigningen af bjerget. Sko: Salomon XA Pro 3D damemodel eller Salomon XA Pro 3D Herremodel. Dette er en let vandresko og ventileret. Sandal: Teva Terra Fi Lite damemodel eller Teva Terra Fi Lite herremodel er en super god sandal med god støtte, som er hurtigtørrende og komfortabel.

Vandrestave

Hvis du spørger os og andre garvede bjergvandrere, så er vandrestave et must. De aflaster dine knæ og ryg, og er uundværlige på en bestigning af Kilimanjaro. Gabel Escape Lite er en lækker og let vandrestave velegnet til kvinder. Black Diamond Distance Carbon FLZ er topmodellen fra Black Diamond med en vægt på kun 355 gram og et godt valg til dig, der vil have det bedste.

BEKLÆDNING

Svedtransporterende undertøj

Skal være med lange ærmer og ben. Vælg f.eks. Patagonia Capilene 3 MW Crew eller Capilene 3 MW Zip-neck samt Capilene 3 MW Bottoms. Dette er let, blødt, isolerende og svedtransporterende undertøj, der har en naturlig fremstillet odor kontrol. Medbring 2 stk. af hver. Du kan også vælge at det ene sæt skal være en tynd og lækker merinould. F.eks. Icebreaker Oasis Crewe og LW Leggings. Uld varmer lidt mere, men er længere tid om at tørre, hvis det bliver vådt.

Boxershorts/trusser/BH

Ingen bomulds trusser her! Patagonia Active Briefs er lavet i svedtransporterende materialer og sidder som en drøm. Medbring 2-3 stykker til hele turen, de kan nemt vaskes og tørre hurtigt. Vælg også en sports BH med stropper der ikke generer under rygsækkens remme, der er hurtigtørrende og støtter de rigtige steder. Patagonia Boxer shorts til herrerne.

Skjorte/T-shirt

Til at have på før og efter turen på bjerget. Eller hvis vejret er rigtigt godt på bjerget. Vi anbefaler en let, behagelig og hurtigtørrende skjorte.

Bukser

Vælg et par praktiske lyn af bukser som både kan bruges som bukser og shorts. De må godt være lette og slidstærke og lavet i hurtigtørrende, strygefrit materiale. Vælg nogen med de lommer og detaljer, der passer dig. Medbring gerne 2 par bukser.

Sokker/Liners

Bridgedale Thermal Liners. Bæres inderst på foden, leder sveden videre væk så du ikke får fugtige fødder, hvilket forebygger vabler. Bridgedale Trekker er en god kraftig ydersokker i uld. Sidder godt og tørre hurtigt. Medbring 2 par liners og 2 par ydersokker til turen.

Skaltøj/regntøj

Når du kommer op i højden bliver det køligere, og du har brug for beskyttelse mod elementerne. Her skal du bruge en god skaljakke og et par skalbukser, der er vandtæt og åndbart. Vælg en model der passer dig med de detaljer, du finder praktiske. Vær opmærksom på at vælge en model med en god justerbar hætte, da det suser godt på toppen.

Fleece

Når det bliver koldt på bjerget (og det gør det!) er det godt at have en god fleecetrøje med. Fleece varmer rigtigt godt i forhold til vægt. Patagonia R2 Jacket damemodel eller herremodel er en let super isolerende og åndbar fleece.

Dun/fiber

Erfaring viser at det godt kan blive rigtigt koldt på de sidste etaper mod toppen, eller om aftenen når man sidder stille efter en dag med fysisk aktivitet i højderne. Her kan vi anbefale en god og let dun eller fiber jakke. Vælg en Patagonia Down Sweater som er super varm, let og bare uundværlig på denne tur.

Hovedbeklædning

Det er vigtigt at beskytte hovedet både når solen brænder og når kulden bider. En hat med bred skygge giver god beskyttelse mod solen. Du kan også vælge en kasket. Derudover anbefaler vi at du tager en Buff med. Den er ganske enkelt uundværlig. Brug den som hårbånd, pandebånd, hue eller halsedisse. Når hovedet skal holdes varmt kan du vælge en god uld hue som også god til at holde på varmen i soveposen.

Luffer/handsker

Når det blæser og er koldt er det rart med en god luffe eller handske til at holde fingrene behageligt varme. Luffer er varmere end handsker, hvorimod du har lidt bedre bevægelsesfrihed med en handske. Vi kan varmt anbefale at bruge en tynd liner i luffen eller handsken. det giver ekstra varme, og så kan den bruges for sig selv de sidste kølige dage op mod toppen. Vælg Hestra Merino Wool Liner eller Hestra Power Dry Liner.

TOILETGREJ

Toilettaske

Eagle Creek Pack-It Sac str. Small er en smart lille taske der er gennemsigtig så man kan se hvad der er i. Oplagt til toilet sagerne, da du ikke får brug for meget.

Håndklæde

Bomuldshåndklæde fra badeværelset derhjemme duer ikke! SportsTowel er ekstremt hurtigtørrende, fylder og vejer intet, og så bliver det ikke blive jordslået efter lang tids brug, som bomulds udgaven gør. Medbring 1 stk. Størrelsen afgører du.

Personlig pleje

Tandbørste/tandpasta, solcreme og læbepomade, da dine læber bliver udsat for vejr og vind i højderne og evt. lidt sæbe f.eks. Lifeventure All Purpose Soap. Desuden kan det anbefales at tage en pakke vådservietter med samt 1 stk. toiletrulle, da det ikke er sikkert at det findes på alle klosetter undervejs.

DIVERSE

Lommekniv/multitool

Det er rart med en lille saks, kniv og måske en tang til små reparationer og førstehjælp undervejs. Leathermans små multitools har det hele. Du kan også vælge den traditionelle lommekniv, f.eks. Victorinox Climber.

Mugg

Maxi mugg - fylder og vejer intet, men er rar at have med til morgenvask, nattetisseri i ekstremt vejr o. lign.

Drikkedunk/vandblære

Nalgene Lexan Everyday flaske er meget nem at drikke af og kan sidde i siden på din rygsæk. Den tåler også kogende vand, og derfor velegnet som varmedunk om aftenen. Camelbak vandblære Omega Reservoir på 2L kan sidde indvendigt i din rygsæk, og er med til at opretholde din væskebalance, når du vandre derudaf. Om man vælger den ene eller den anden type afhænger af temperament, dog viser det sig at man drikker hyppigere, som man bør i højderne, når man benytter vandblæren. Rigeligt med væske kan forebygge højdesyge.

Solbriller

Skal sidde godt til hovedet, men også være en smule ventileret, så de ikke dugger når du får det varmt. Vælg en model der passer dig. Vigtigt er at de ikke er lavet med stål stel, da dette er ubehageligt og kan fryse til huden i koldt vejr.

Dagbog

Til at nedskrive informationer og dagens etape, anekdoter og sjove hændelser.

Bog

Til rejsen eller de stille stunder.

Kamera/Smartphone

Rejsen skal foreviges, så du kan se tilbage om mange år. Husk eventuelt at pakke det vandtæt.

Oplader/ekstra batteri

Undervejs får du brug for opladning og strøm til din mobil, GPS eller tablet. Med Powermonkey Discovery får du en lille og let strømoplader og ekstra batteri i en. Put opladeren i stikket på refugiet og du har ekstra strøm med til din elektronik uden at skulle lade den ligge fremme uden opsyn med risiko for at en langfingret tyv stikker af med mobil eller anden personlig elektronik. Vejer kun 107 g.

Pengekat/bælte

Et must når du rejser i Afrika, så du altid har sikret dine værdigenstande. Eagle Creek Undercover Money Belt, vælg mellem 2 størrelser eller Eagle Creek Undercover Neck Wallet holder styr på pas, penge, kreditkort samt vaccinationsbog, som skal medbringes.

Pandelampe

God til læsning i teltet og den sidste nat under bestigningen. Vælg gerne en kraftig model såsom Petzl Tikka XP2 eller Petzl Tikka Plus 2. Begge er lette diodelygter med forskellige lysfunktioner. Husk ekstra batterier, som holdes varme i en inderlomme, da kulden kan gøre at de i lampen går død.

Rejseapotek

Myggespray eller balsam, Malariatabletter (hvis du vælger at tage disse), solcreme, læbepomade, hæfteplaster, antiseptisk middel til små sår, vådservietter, hovedpinetabletter, tabletter mod tynd/dårlig mave, neglesaks, elastikbind. Rejsemedicin: Ciprofloxacin (kan anvendes ved stort set alle bakterielle infektioner, hvis man ikke har andet). Det samme gælder tetracycline, der også kan bruges til malariabehandling. Metronidazole, hvis der er tale om diarre forårsaget af amøber. Du skal have en recept på ovenstående, så du kan eventuelt også snakke med din læge, om vedkommende kan anbefale andet.

Personlig informationsaften

Er I flere der skal afsted på tur, har vi god erfaring med at afholde personlige pakkeaftener. Vi finder en aften hvor I kan komme i butikken. Vi laver et lille oplæg omkring bestigning af Kilimanjaro, og gennemgår pakkelisten og andre nyttige informationer. Kontakt os på tlf. 56 65 23 45 eller send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Et par gode råd til pakning af din rygsæk

  • En tommelfingerregel er at tunge og store ting pakkes lavt og ind mod ryggen, lette og/eller mindre ting pakkes højt og yderst i rygsækken.
  • Det kan være praktisk at pakke de ting, man har brug for i løbet af dagen, sådan at de er let tilgængelige. Der er ikke noget værre end, at skulle have alt ud af rygsækken for at finde solcremen, som man havde lagt nederst. Derudover er det vigtigt, at ens drikkeflasker er nemme at komme til, da man har brug for at få drukket rigeligt i løbet af dagen.
  • Tøj, sovepose og andre vigtige ting skal pakkes vandtæt.
  • Vigtigst af alt er, at din pakning fungerer for dig, så prøv dig frem og lav gerne et par prøve pakninger inden du tager af sted.

GOD TUR!